Sunday, February 10, 2008

Brasiilia reisipäevik, 16.01


Lennukis Brasiilia kohal, kell on kohaliku aja järgi 5:38
Plaani järgi pidime maanduma 5:15 ja meie lend edasi Brasiliasse väljub 7:20. Kirjade järgi peaksime aga maanduma alles 35 minuti pärast. Iga minutiga suureneb tõenäosus, et jääme oma lennust maha. Praegu on veel lootus, et pagasi ja passikontrolliga läheb kiiresti ja Brasilia lend pisut hilineb.

Rio lennujaam 8:15
Istume päikese käes ja ootame oma lendu Brasiliasse. Pagasiga oli õnneks kõik korras ning passikontrollis läks ka kiiresti aga sellest hoolimata me Brasilia lennule ei jõudnud ja meid tõsteti järgmise lennuki peale. Õues on 30kraadi sooja, naudime päikest koos tirtsude sirinaga. Tunne on nagu oleks jõudnud lõunamaale :)

Brasilia lennujaam, 13:05
Lebotame lennujaama ees puu all ja naudime 29 kraadist sooja päikest ja mõnusat sooja tuult. Ostsime kõrvalt bensukast endale õlled ja teeme aega parajaks järgmiseks lennuks Campo Grandesse. Äraütlemata mõnus on!
Esimene mulje Brasiiliast on suurepärane - inimesed naeratavad, on sõbralikud ja abivalmid aga ei räägi englishit, samas on nad eriti sõbralikud kui kasvõi pisut üritad portugiisi falada. Inimesed on ilusad, paljud naised on end heledaks blondeerinud ja kenasti üles löödud, mis paneb mind, kes ma juba viimased 30 tundi samades riietes reisinud, üsna kaltsakana tundma.
Rio lennujaamas tahtsin meile lugeda, 5 minutit internetti maksis u.21eeki ja interneti kiirus jättis vägagi soovida, nii et interneti kohalt veel arenguruumi on:)
Lennukilt maha tulles tegi Joel oma järgmise varahaldustriki. Kui lennuk oli maandunud ja ukse avanud, tormas ta täie hooga kaks kätt taskus lennukist välja. Ma siis algul itsitasin omaette, et küll ta tagasi tuleb kui avastab, et koti lennukisse jättis aga ei tulnudki. Võtsin siis enda koti ja Joeli seljakoti ja marssisin lennukist välja endal üsna totter nägu peas. Õnneks oli ta mingi hetk ikka avastanud, et miskit nagu on puudu ja tuli juba poolel teel vastu:)

No comments: