Saturday, April 7, 2012

Teekond Kolumbiast Ecuadori. teine peatus: Popayan

Popayan on väike valge linnake Calist umbes 3 tunni kaugusel lõunas. Ma ei liialda kui nimetan seda valgeks linnaks. Vanalinnas on kõik majad valged ja ühesugused. 1983 aastal oli siin tugev maavärin, mis purustas kogu linna ning kirikute ja majade taastamine võttis rohkem kui 20 aastat. Nüüd on linn ilus ja madal aga tõesti kõik majad on peaaegu ühesugused. Linn on veel kuulus mingi kulinaaria festivali poolest, tänavatel on rohkelt kohvikuid ja restorane näha. Olen maitsnud jälle igasugust tänavatoitu pirukatest mahlakokteilideni, nii võibki sööma jääda:)
Eile tutvusin bussisõidu ajal inglase Mat`iga ning käisime õhtul ka temaga ülestõusmispühade protsessiooni vaatamas. Popayan on nimelt kuulus Kolumbia suurimate protsessioonide poolest - tänavatele oli kogunenud kõvasti rahvast ja mööda peatänavat läks suur rongkäik, kirikukoorid küünaldega, mehed kandsid õlgadel Jeesuse ristile kandmise lugu jutustavaid kujusid jne. Ühesõnaga oli päris muljetavaldav. Hosteliomanik ütles, et täna, Suurel Reedel peaks olema veel uhkem, et siis on lilled ka ja puha. No vaatame ilmselt korraks seda ka kuigi väga pikalt ei viitsi.
Homme lähen kell 4 hommikul bussi peale, et jõuda õhtuks Ecuadori pealinna Quitosse. Ka Mat otsustas Quito poole liikuda ning meiega liitub veel iirlane Gavin, nii et saab väga pikk aga ilmselt lõbus bussisõit olema.





Siin väike ülekanne neljapäevasest protsessioonist:
http://youtu.be/o9KDD8-BB74

No comments: