Kõigepealt korjatakse marjad, meile tulid nad juba ilusti
kastides.
Mulle maitses hästi Cabernet Sauvignoni viinamarjadest pressitud värske mahl. Viinamarjad olid ka muidugi head nii Merlot kui Cabernet Sauvignon. Tannat omad mitte nii maitsvad.
Marjade segu pannakse tünnidesse, nende temperatuuri
mõõdetakse pidevalt, segu ei tohi minna liiga kuumaks ega ka liiga külmaks,
seetõttu on selline keskmine Eesti
suveilm väga hea. Iga päev käin vähemalt kolm korda segu segamas, et hapnik
liiguks ja pealmised marjad ära ei kuivaks. Segule siin suhkrut ei lisata,
suurtööstudes küll. Lisatakse aga miskit pärmi sarnast.
Kui mõõtmistulemused lõpuks lubavad (see juhtub umbes nädala pärast), siis võtame tünnist segu välja ja pressime sellest veini välja.
Vein läheb omakorda tünni seisma ja mingi aja pärast tamme vaati. Aasta pärast läheb see müüki.
Terve aasta vein omapäi vaadis ei seisa. Näiteks puhastatakse seda vahustatud munavalgega, et ka kõik pisikesed purud ja sade, mis sõelast läbi läks, välja saaks. Lõpuks siis vuhti pudelisse ja korgid peale!
Kui mõõtmistulemused lõpuks lubavad (see juhtub umbes nädala pärast), siis võtame tünnist segu välja ja pressime sellest veini välja.
Vein läheb omakorda tünni seisma ja mingi aja pärast tamme vaati. Aasta pärast läheb see müüki.
Terve aasta vein omapäi vaadis ei seisa. Näiteks puhastatakse seda vahustatud munavalgega, et ka kõik pisikesed purud ja sade, mis sõelast läbi läks, välja saaks. Lõpuks siis vuhti pudelisse ja korgid peale!
1 comment:
Aga, milline oli siis see esimene vein? Maitses? :)Päris põnev on see tegu ikka!!
Post a Comment