Wednesday, January 4, 2012

Uue aasta kombed Costa Ricas

Lugesin aastavahetuse ajalehte ning siit tulevad mõned ticode aastavahetuse kombed:
* Kasulik on kanda kollast, see aitab uuel aastal leida tõelist armastust. Kui sul on juba tõeline armastus leitud, kanna ikkagi kollast, see aitab armastust hoida. Kollast tuleks kanda ka 1,jaanuaril.
* 31.detsembri hilisõhtul viska igasse maja nurka riisi, järgmisel hommikul pühi uue harjaga terad kokku ja pane nad väiksesse kotikesse hoiule. See tagab terveks järgmiseks aastaks toidu lauale.
*Südaöiste kellalöökide ajal söö õnneliku aasta tagamiseks 12 viinamarja, iga löögi ajal üks. Öeldakse, et kes ei jõua 12 viinamarja ära süüa kellalöökide ajal, sellel tuleb hab aasta.
*Et tagada head rahaõnne uuel aastal, siis küsivad ticod oma 13-lt eri sõbralt enne südaööd 5 kolooni.
*Kui eelmine aasta oli halb, siis mine enne südaööd ujuma või dushi alla ja pese oma halb õnn maha.
*Ilma ennustuseks on Pintas ehk Jaanuari alguses esimesed 12 päeva usutakse iseloomustavat järgmisi kuid. Selline ilm nagu on näiteks esimesel kuupäev, pidavat tulema ka jaanuaris, teise kuupäeva ilm iseloomustab veebruari ilma jne.
*1. jaanuaril soovitatakse korjata lavendlid kimpu loitsides samal ajal Jaanuari Santa Lucia, anna mulle raha terve aasta. Kimp on kasulik 1.jaanuaril laual hoida ning seejärel kuivatada. Kuivatatud õisikud pane paberisse ning seejärel rahakotti, nii ei pidavat iialgi rahapuudust tulema.
Ükskõik, mida sa 12 kellalöögi ajal teed, see iseloomustab su uut aastat. Meie korkisime shampust mere ääres lahti, loodetavasti ei too see alkoholirohket aastat vaid hoopis seda, et soe ookean ja tähistaevas on alati käepärast:)

No comments: