Wednesday, March 9, 2011

Isuäratavad palad Brasiilias..

Parimad palad, mida peaks proovima Rios:



1. Mine tõelisesse sucorejasse (väiksed baarid tänavanurkadel, kus müüakse ainult mahla, kus müüakse ka võikusid, seal segatakse tihtipeale mahl veega). Sucorejast võib sõltuvusse jääda - värsked mahlad ja erinevate viljade segud panevad lihtsalt mõmisema..



2. Kui on võimalik ise kokata, siis osta supermarketist õhukeseks tambitud beefi viil ja prae pannil minut või kaks - mingeid erilisi
maitseaineid vaja ei ole, liha on hõrk
ja maitsev!




3. Churros - pealtnäha rasvane pirukas on imehea ning seest tühi - sinna lastakse vastavalt sinu soovile ka dolce de leite, shokolaadi või banaanikreemi. Soovitav mitte proovida esimesel päeval, oht jääda sõltuvaks!


From Rio, Sampa, Buzios


4. caipirinha - cashasast, suhkrust, laimist ja jääst rahvuslik jook.Kõige paremad segud tulevad tänava kioskites.



5. Acai - amatsoonases kasvav vili, mis ei säili ning millest valmistatakse kohe külmutatud segu - seda müüakse nagu jäätist topsis. Maitsev pisut hapukas, erinevalt jäätisest ei pane kõhtu valutama ja jahutab mõnusalt.



6. Vardas küpsetatud krevetid, mida müüakse otse rannal.



From Rio, Sampa, Buzios


7. Küpsetatud juust, samuti
pakutakse rannal - tasub proovida!



Sao Paulos, Liberdades (jaapani linnaosas):



Laupäeva hommikuti on Liberdade metroo ümbruses tänavaturg, kus valmistatakse värskeid jaapanipäraseid hõrgutisi, näiteks krevettidega tempura (tempura do camarao) viis peaaegu keele alla! Samuti võib leida SP superhead sushit.


From Rio, Sampa, Buzios




No comments: